Hoe weet je wat je hier te doen hebt op Aarde? Dat is wellicht een vraag die je jezelf vaak gesteld hebt. Heel begrijpelijk, want je hebt waarschijnlijk het gevoel dat je iets wilt betekenen voor de mensheid, voor het dierenrijk of het welzijn van moeder Aarde. Toch gaat het er niet om of je ontdekt wat je hebt te doen. Het gaat er namelijk om dat je ontdekt wie je werkelijk bent. Want dan wordt het duidelijk wat jij hier te doen hebt en zal je het vanzelf tot uiting brengen.

Ont-dekken wie je bent

Ontdekken wie je bent gaat over je aandacht naar binnen richten. Dat je gaat waarnemen in jezelf. Dat je kijkt naar je gedachten, je emoties, je gevoelens, je gedrag en wat je doet nu. Alleen waarnemen is voldoende. Je zult ervaren dat hoe meer je kan waarnemen, hoe meer je wie jij bent ont-dekt en je daardoor herinnert wie je werkelijk bent.

Dit herinneren is overigens geen gedachte, het is geen mindset en het is geen ervaring. Het is gewoonweg een staat van Zijn. Natuurlijk behoud je je voorkeuren, je reacties, je humor, je eigenaardigheden. Maar omdat je door het proces van ontdekken steeds meer gaat leven vanuit wie je werkelijk bent, komt daarmee alles wat je denkt, zegt en doet steeds meer daarmee in overeenstemming. Dit noemen ze ook wel ‘alignment’, of ‘in lijn zijn’. Dat betekent dat je denken, praten en doen in overeenstemming zijn met elkaar.

Wat je hier te doen hebt op Aarde

Wat je te doen hebt op Aarde wordt vaak omschreven als je levensmissie. Ik spreek liever over wat je hier als Ziel wilt ervaren. In het ervaren zit vaak je missie, je levenslessen of gewoon het leven leven zelf.

Je hebt niet altijd maar één missie of één iets te doen hier op Aarde. Dat hangt er vanaf wat je hebt gekozen voordat je incarneerde. Je kunt zelfs meerdere dingen te doen hebben of… helemaal niets. Dat klinkt misschien een beetje gek, maar onderschat niet de onmetelijke kracht van puur en alleen Zijn.

Richt je eerst op het ont-dekken van wie je bent

Je hebt dus eerst je aandacht naar binnen te richten. Hoe meer jij ontdekt wie je werkelijk bent, hoe duidelijker het antwoord wordt op de vraag wat je hier komt doen. Maar hoe ontdek je dan wie je werkelijk bent? Ja, waarnemen is de basis en daarna kan je jezelf ontdekken op zoveel verschillende manieren! Je hoeft daarvoor echt niet alleen maar te mediteren…

Het hele leven is erop ingericht om jezelf te herinneren

Wist je dat het hele leven erop is ingericht om jezelf te herinneren wie je bent? Alles wat je meemaakt, alles wat je doet, iedereen met wie je praat, alles wat je ervaart, mooi, leuk, goed, zwaar, licht, flow, strijd, alles is erop ingericht om jezelf eraan te kunnen herinneren wie je werkelijk bent.

Je Ziel is continu opzoek naar zichzelf. Door alle ervaringen die je meemaakt ervaar je letterlijk wie je bent en wie niet. Om vervolgens te ont-dekken en daarmee jezelf eraan te kunnen herinneren wat jij wél bent.

Tools voor ont-dekking

Meditatie helpt om de stilte op te zoeken. Schrijven is hulpzaam om te reflecteren. Praten is een manier om je gedachten te delen.  Nieuwe mensen ontmoeten is prachtig om jezelf gespiegeld in de ander te zien. Lopend door een bos, of in een winkelstraat ontdek je je zintuigen. Kunst, theater, recreatie, film, enzovoorts, het leven is een paradijks om te waar te nemen wat dit allemaal je doet.

Neem waar bij alles wat je doet, met wie of waar jij bent:
Wie ben jij? Wat ervaar jij? Wat voel jij? Welke gedachten zijn er bij je?

Herinneren wie jij werkelijk bent

Wie je bent? Je bent Liefde, het Leven, al wat is. Dat klinkt wellicht als platgeslagen spirituele praat, maar vergis je niet! Herinneren wie je bent, die staat van Zijn, brengt vreugde en liefde in je totale wezen. Overal waar je bent. In je reacties, in je handelen, in je gesprekken en zelfs in het kiezen van je woorden. Het is daarmee de vervulling van je missie. Want jij bent je missie. Jij alszijnde je Ziel.

Wees continu op zoek door waar te nemen.
Leef je leven ten volle uit. Ontdek, neem waar en ont-dek meer.

Herinner je iedere dag steeds meer wie jij werkelijk bent.
Totdat je realiseert dat alles van waaruit je hebt gezocht
altijd al aanwezig was vanaf de plek waar je je hele zoektocht bekeek.

Groeten, Jim Landman

Pin It on Pinterest

Share This