In deze blog geef ik je 3 oefeningen om jezelf goed te aarden. Als je goed geaard bent is de energie in je lichaam beter verdeeld en zal je opmerken dat je meer aanwezig bent in je hele lichaam. Hierdoor ervaar je rust in je hoofd en voel je je ontspannen en stabiel.

Als je de oefeningen doet, onthoud dan dat sommige oefeningen beter voor jou werken en andere oefeningen minder. Daarom is mijn advies om alle oefeningen een aantal keer uit te proberen voor een aantal dagen. Zo geef je jezelf, je lichaam en je energie de mogelijkheid om aan een oefening te wennen en het effect daarvan op te merken. Vervolgens kan je daarna bepalen wat er voor jou het beste werkt.

Voor elke oefening geldt: zorg ervoor dat je in een rustige omgeving bent waar je niet gestoord kunt worden. Neem rustig de tijd om de oefening te doen. En onthoud dat ‘aarden’ om voelen gaat en niet over het begrijpen met je hoofd.

Oefeningen om jezelf te aarden

Oefening 1: Aarden met Aandacht

Aandacht is energie. Daarom kan je ook zeggen: energie volgt aandacht. In deze oefening breng je je aandacht en daarmee je energie naar beneden. Zodat je jezelf laat aarden door je aandacht.

Oefening 2: Aarden door spanning los te laten

In je lichaam stroomt energie. Van boven naar beneden. Van beneden naar boven. Energie wilt kunnen stromen. Soms wordt de energie geblokkeerd door een spanning. Dat kan een fysieke spanning zijn zoals spierpijn of een energetische spanning zijn wat kan voelen als een verkramping, een knoop of een ander “blokkerend” gevoel. In deze oefening ga je jezelf aarden door die spanningen los te laten.

Oefening 3: Aarden door je voeten

Je voeten zijn leuke en handige dingen. Je kan erop lopen en je kan ze gebruiken om jezelf te aarden. 😉
In deze oefening breng je je aandacht en energie steeds meer naar beneden, naar je voeten toe. Zo sta je straks letterlijk met beide voeten stevig op de grond.

Ik wens je veel plezier en aarding toe met deze oefeningen!

Ben je klaar om dingen blijvend in je leven te veranderen door mijn (online) coaching?
Neem dan contact met mij op, klik hier.

Groeten, Jim Landman

Pin It on Pinterest

Share This